Sklízecí řezačky a jejich provozní hlučnost - Šoukal, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá hlukem sklízecích řezaček v místě obsluhy. Měřeny byly tři samojízdné sklízecí řezačky odlišné značky a stáří. Naměřené hodnoty hluku jsou zobrazeny v grafech. Dále následuje výpočet ekvivalentní hladiny akustického tlaku. Na závěr jsou sklízecí řezačky vyhodnoceny z hlediska hlukové zátěže v místě obsluhy a zjištěné výsledky porovnány s platnou legislativou.
The forage harvesters and their operational noise
Keywords: Sklízecí řezačka; hluk; hluková zátěž v místě obsluhy; The forage harvester; noise; the noise pollution at the operator