Rozvoj funkčního myšlení žáků na druhém stupni základní školy - Nováková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem diplomové práce bylo vytvořit pracovní listy pro rozvoj funkčního myšlení včetně příručky pro uživatele a prověření pracovních listů ve výuce na základní škole. Diplomová práce obsahuje teoretickou část, ve které je popsáno, co je to funkční myšlení a jakým způsobem se rozvíjí na druhém stupni základních škol. Obsahuje také praktickou část, ve které jsou již zmíněné pracovní listy a závěry z výuky.
The development of functional pupils thinking at secondary school
Keywords: myšlení; funkční myšlení; funkce; thought; functional thinking; function