Průřezová témata ve výuce na 2. stupni ZŠ - Machartová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá průřezovými tématy ve výuce na 2. stupni základních škol. V teoretické části práce jsou charakterizována průřezová témata, jak jsou obsažena v RVP ZV. Hlavní pozornost je pak věnována průřezovému tématu ''Multikulturní výchova''. V praktické části jsou zhodnoceny výpovědi pedagogů základních škol ohledně práce na ŠVP a rovněž při práci se samotnými PT. Diplomová práce obsahuje i návrh hodin s prvky projektové výuky při plnění průřezového tématu ''Multikulturní výchova''.
Cross - curricular Themes at Middle School Level
Keywords: RVP ZV; ŠVP; kurikulární reforma; průřezová témata; multikulturní výchova; general curriculum for basic education; school curriculum for basic education; curricular reform; cross-curricular themes; multicultural education