Evakuace obyvatel v případě vzniku mimořádné události spojené s únikem nebezpečné chemické látky na území vybraného města - Winterová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce s názvem "Evakuace obyvatel v případě vzniku mimořádné události spojené s únikem nebezpečné chemické látky na území vybraného města" je složena z teoretické a empirické části. Teoretická část čtenáře seznámí se základními pojmy, s pojmem evakuace, prostředky individuální i improvizované ochrany či platnou legislativou vztahující se k tématu. Nedílnou součástí teoretické části je stručné představení města Sokolov, ve kterém se nachází chemický závod Synthomer a.s., který je předmětem této práce. Dále se zde nachází výčet chemických látek, se kterými se zde pracuje. V empirické části naleznete výzkum, který si kladl za cíl zjistit, zda jsou obyvatelé seznámeni s vnějším havarijním plánem společnosti.
Evacuation of the population in the event of an emergency associated with leakage of dangerous chemicals in the territory of the selected city
Keywords: Evakuace; zóna havarijního plánování; vnější havarijní plán; společnost Synthomer a.s.; chemická látka; Evacuation; emergency planning zone; external emergency plan; Synthomer a.s.; a chemical