Charakter pohybových aktivit u studentů Zdravotně sociální a Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a motivace k nim. - Lichtenbergová, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá pohybovými aktivitami u studentů ZSF a ZF JU v Českých Budějovicích. Teoretická část je zaměřena na popis vlivu pohybových aktivit na jednotlivé tělesné systémy, negativní vlivy pohybových aktivit a v neposlední řadě je zaměřena také na motivaci k pohybové aktivitě. Cílem práce bylo zjistit, jaké mají studenti ZSF a ZF JU ve skutečnosti pohybové návyky a porovnání pohybových aktivit u studentů těchto dvou fakult. Byly stanoveny tři hypotézy a pro jejich statistické otestování bylo zvoleno hodnocení chí kvadrát testem. Způsobem sběru dat bylo dotazníkové šetření. Respondenty jsem vybrala na základě nahodilého výběru. Zpracováno bylo 300 dotazníků.
Character of Movement Activities by student's (of Health and Social Studies and Faculty of Agriculture - University of South Bohemia in České Budějovice) and Their Motivation.
Keywords: Dostatečnost; Motivace; Pohybová aktivita; Subjektivní hodnocení; Zdraví; Sufficiency; Motivation; Movement Activity; Subjective Classification; Health