Vliv pracovního prostředí na motivaci zaměstnanců - Slabová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Má diplomová práce se zabývala tématem vlivu pracovního prostředí na motivaci zaměstnanců ve vybraném podniku a jejím cílem bylo stručně literárně uvést problematiku lidských zdrojů a podmínky personálního řízení, blíže osvětlit důležitost ergonomie práce a vliv pracovních podmínek na motivaci zaměstnanců a jejich následné možnosti odměňování. Metodika práce obsahovala rozhovory s pracovníky vybraného podniku, které byly potřebné pro zjištění primárních informací a následné dotazníkové šetření, kde byla problematika vlivu pracovních podmínek na motivaci a výkonnost pracovníků konkretizována. Výsledkem práce je navržení inovativních zlepšujících opatření, které povedou k pozitivním změnám v oblasti řízení lidských zdrojů a zlepšení nejen fyzického stavu pracovníků, ale také ke zvýšení jejich spokojenosti a motivace k podáváním co nejlepších pracovních výkonů nejen v současné době, ale v čase následujícím. Veškeré zlepšující návrhy jsou zpracovány i s přibližnou kalkulací nákladů pro případný zájem realizace, který společnost Unterer s.r.o. vřele projevila.
The influence of the work environment on employee motivation
Keywords: pracovní podmínky; ergonomie práce; motivace; výkonnost; odměňování zaměstnanců; working conditions; ergonomics; motivation; performance; employee compensations