Edukační využitelnost virtuálního prostředí umožněná počítačovou technologií - Šafářová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2012)
V prvních částech své práce se pokusím podat ucelenou informaci o žánrech počítačových her (jejich rozdělení a charakteristika), s narážkou na jejich historii. Dále bych se chtěla zamyslet nad využitelností her při výuce, nad jejich klady a zápory a dopadem na psychiku hráče. Velký potenciál nových médií je i výchova žáků k samostatnému vyhledáváníinformací. V další části se chci věnovat srovnání virtuálního světa s jinými formami umění, jako je například film či fiktivní svět románu. Závěrem práce by mělo být praktické vyústění. Tato část by měla obsahovat výzkum u mladých lidí, kolik času tráví u počítačů a jak tento čas využívají a průzkum na školách, do jaké míry se v současné době používají počítačové technologie při výuce a jak vypadá výuka informatiky.
Virtual Reality and its Educational Implementations