Dítě jako objekt i subjekt výchovného působení rodičů - Bednářová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na význam primární socializace v rodinném prostředí a hledá vztah mezi narušeným rodičovstvím a deprivantstvím. Těžiště výchovy práce nalézá ve výchově k citům, Jáství a klíčovým životním hodnotám. Práce rovněž neopomíjí aspekt společenského vývoje a význam školní výchovy v procesu socializace jedince.
Child as object and subject of parental educational influence