Societ\'a Dante Alighieri a její význam pro šíření italské kultury - Mikundová Fešarová, Leona (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je detailní rozbor aktivit společnosti Societa Dante Alighieri od jejího založení v roce 1889 až po současnost. Hlavním záměrem je představení organizace, jejích hlavních cílů a také způsobů, které využívá k jejich dosažení. Určitá pozornost je zde věnována rovněž organizační struktuře společnosti. Samostatná část práce je věnována pražské pobočce Societa Dante Alighieri a jejím aktivitám. Součástí práce je i kapitola pojednávající o informacích a službách, které nabízí centrální webové stránky společnosti Societa Dante Alighieri. Na závěr je uvedeno srovnání aktivit Societa Dante Alighieri s obdobně zaměřenými organizacemi, které se zabývají šířením jazyka a s ním i spojené kultury.
Societ\'a Dante Alighieri and her part in the diffusion of Italian culture
Keywords: společnost; dante; alighieri; 2012; society; dante; alighieri; 2012