Návrh dispozičního řešení cyklostezky v okolí obce Slavonice. - Urban, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem mé diplomové práce je navrhnout cyklostezku v okolí obce Slavonice. Cyklostezka byla navržena kolem vesnice Maříž, která je místní částí města. Město Slavonice se nachází v Jihočeském kraji, v okrese Jindřichův Hradec. Nejprve byly navrženy dvě varianty, z nichž jedna byla vybrána, a její dílčí úsek byl zpracován v rozsahu, který se předkládá pro ohlášení výstavby komunikace dle vyhlášky 104/1997 Sb. Při návrhu jsem vycházel především z Technických podmínek TP 179 - Navrhování komunikací pro cyklisty. Navrhnul jsem směrové, výškové řešení, konstrukční uspořádání a dopravní značení. V trase cyklostezky jsem též umístil odpočinkové místo, doplněné o informační panel a stojan na kola. V rámci majetkoprávních vztahů jsem vypsal pozemky, které mohou být výstavbou cyklostezky dotčeny. Rovněž jsem v okolí Slavonic provedl analýzu stávajících cyklistických tras. Ve své diplomové práci jsem také poukázal na rozdíl mezi cyklostezkou a cyklotrasou.
Layout proposal for the cycling trail in the vinicity of Slavonice town.
Keywords: cyklostezka; projektová dokumentace; cycling trail; project documentation