Vliv elektrolovu na makrozoobentos - Pavlíček, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Pokus byl zaměřen na sledování vlivu elektrolovu na makrozoobentos včetně mechanických podnětů (průchod lovící čety). Reakce na elektrolov i brodění se projevila zvýšeným driftem bentosu. Odběry vzorků proběhly s použitím Surberovy a driftových sítí. Vyhodnocení proběhlo jak kvantitativně (počet jedinců v driftu u jednotlivých metod), tak kvalitativně (zastoupení taxonů v jednotlivých metodách).
Effect of electrofishing on macrozoobenthos
Keywords: elektrolov; makrozoobentos; mortalita; drift; brodění; electrofishing; macrozoobenthos; mortality; drift; wading