Vliv jednotlivých způsobů ustájení na zdravotní stav paznehtů dojnic. - Makas, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná práce je zaměřena na hodnocení vlivu stájového ustájení na onemocnění a zdravotní stav paznehtů skotu. Teoretická část této bakalářské práce je zaměřena na nejčastější onemocnění končetin a šetrný způsob jejich léčby. V praktické části jsou provedena dvě měření v rozdílných lokalitách. Měření probíhalo během jednoho roku. Sledovaly se počty onemocnění a druh nemoci. Nejvyšší frekvenci výskytu onemocnění končetin se prokázala u bezstelivového systému ustájení.
Influence of different housing systems on the health of hooves of dairy cows.
Keywords: Onemocnění končetin; paznehty; volné a vázané ustájení; Diseases of the limbs; nails; free and bound of housing