Thomas More - státník, humanista a sociální kritik - Polinský, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce na téma Thomas More humanista, státník a sociální kritik zachycuje v základních rysech významnou osobnost XVI. století. K tomu je využito seznámení čtenáře s historickým kontextem Anglie, s myšlenkovým směrem humanismu a kritickým hodnocením vybraných sociálních a ekonomických dobových poměrů v tehdejší Anglii, jak je Thomas More reflektuje ve svém díle Utopie. Jedním z dílčích cílů bakalářské práce je pomoct pedagogům s přípravou vyučovaní dané problematiky.
Thomas More humanist, stateman and social critic