Comment clauses v češtině a španělštině: kontrastivní analýza - Adamová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na kontrastivní analýzu Comment clauses ve španělském a českém jazyce. Cílem je vymezení pojmu Comment clauses v obou jazycích a porovnání vyjadřovacích prostředků demonstrující Comment clauses. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Po teoretické části zpracované na základě odborné literatury, kde je popsána problematika a terminologie Comment clauses, následuje kontrastivní analýza vybraného vzorku parentetických výrazů z českých a španělských Těsnopiseckých zpráv Poslanecké sněmovny Parlamentu.
Comment clauses in Czech and Spanish: a contrastive analysis
Keywords: comment clauses; parenteze; komentující věty; vsuvky; autorské poznámky; comment clauses; parentheticals; author´s comments