Obsah předškolního vzdělávání dříve a dnes - Koutná, Dana (Jihočeská univerzita, 2010)
Moje práce s názvem Obsah předškolního vzdělávání dříve a dnes se snaží porovnat rozdíly mezi prací v mateřské škole před rokem 1989 a dnes. Mým záměrem je popsat a porovnat práci v mateřské škole v těchto obdobích, vyhledat mezi dnešním a dřívějším způsobem práce a odmínkami pro ni shody a rozdíly. Teoretická část popisuje východiska současného předškolního vzdělávání, porovnává základní vzdělávací dobové dokumenty. Praktická část popisuje výsledky výzkumného šetření, které pomocí dotazníků zjišťovalo zkušenost učitelek z realizací obsahu vzdělávání před rokem 1989 a dnes. Bakalářská práce je doplněna částí třídního vzdělávacího programu ze současného období a videozáznamem z jeho realizace.
Content of Preschool Education Nowadays and in the Past