Aerické sinice z lokalit Paranapiacaba a Jardim Botânico Sao Paulo, Mata Atlantica (Brazílie) - Žišková, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Roku 2005 byly mým školitelem (J. Kaštovský )odebrány vzorky aerických sinic na lokalitách Paranapiacaba a Jardim Botânico Sao Paulo (Atlantský deštný prales). 21 vzorků, které byly sbírány z různých substrátů, bylo determinováno pod optickým mikroskopem a následovně kresebně a fotograficky zdokumentováno. Celkem bylo nalezeno 43 druhů aerický sinic. Získaná data byla statisticky vyhodnocena metodami DCA a CCA.
Aerophytic cyanobacteria of Paranapiacaba and Jardim Botânico Sao Paulo, Mata Atlantica (Brazil)
Keywords: aerické sinice; Atlantský deštný prales; epifytická společenstva sinic a řas; aerophytic cyanobacteria; Mata Atlantica; epiphytic algae