Směry účetnictví, jejich obsah, průnik a využití - Sedláková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce ?Směry účetnictví, jejich obsah, průnik a využití? je seznámit se s jednotlivými směry účetnictví, vymezit jejich obsah, dále zhodnotit průnik jednotlivých oblastí a možné využití v praxi. Teoretická část je věnována charakteristice dvanácti směrů účetnictví, kterými jsou: finanční, manažerské, nákladové, daňové, kreativní, pentální, multidimenzionální, enviromentální, sociální, behaviorální, podvodné a forenzní účetnictví. Praktická část se zabývá jejich vazbami, průnikem a využitím jednotlivých účetních směrů v praxi.
Directions of accounting, their content, intersection and use
Keywords: účetnictví; směr; průnik; vliv; accounting; direction; intersection; influence