Elektronická komunikace jako prostředek i rizikový faktor socializace osob se zdravotním postižením. - Špuláková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá vymezením základních přínosů a rizik elektronické komunikace pro socializací osob se zdravotním postižením. V teoretické části jsou vymezeny jednotlivé přínosy a rizika spojená s elektronickou komunikací pro socializaci těchto osob. V rámci praktické části byla vytvořena metodická příručka určená pro školy vzdělávající žáky se zdravotním postižením. Tato metodická příručka je zaměřena zejména na prevenci rizik elektronické komunikaci pro jejich socializaci.
Electronic communication as means and dangerous factor of socialization of people with health disability.
Keywords: komunikace; e-komunikace; elektronická komunikace; osoby se zdravotním postižením; socializace; socializace osob se zdravotním postižením; ICT; metodická příručka; communication; e-communication; electronic communication; people with health disability; socialization; socialization of persons with disabilities; ICT handbook