Biblické motivy v díle Františka Hrubína - Handšuhová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se snaží o rozbor děl Františka Hrubína, ve kterých lze nalézt paralely s Písmem či biblické motivy. Nalezené motivy práce třídí na motivy, které lze srovnat s Písmem a na ty, které nelze. Důležité je zjištění, zda nalezené motivy svou podstatou lze označit za biblické, či je autor užívá i jiným způsobem. Dílčím cílem je nalezení shodných motivů v dílech dalších autorů a porovnat s motivy Františka Hrubína. Práce hledá spojitosti mezi náměty, motivy a dobou či samotnou tvorbou autora a jeho současníků.
Biblical motives in the work of František Hrubín
Keywords: poezie; biblické motivy; Bible; náboženské motivy; Teologie a poezie; Písmo; Hrubín; Hora; Reynek; Eliot; poetry; biblical themes; The Bible; religious themes; theology and poetry; Scripture; Hrubín; Reynek; Eliot