Sledování kvality života u lidí s anemií - Přibylová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Obsahem mé bakalářské práce na téma Sledování kvality života u lidí s anémií je popis nemoci jako takové a dále se věnuji srovnání závažnosti laboratorně stanovené anémie s obtížemi pacienta. Ve své práci se na základě informačního dotazníku od pacientů a stanoveného krevního obrazu věnuji otázkám, zda míra obtíží při anémii odpovídá přibližně závažnosti anémie, zda je tato choroba ovlivněna věkem a jinými závažnými přidruženými chorobami a také se zabývám otázkou, jak moc v dnešní technicky založené době, kdy stanovení krevního obrazu a jednotlivých buněčných parametrů provádíme pomocí vyspělých moderních přístrojích, pomáhá při stanovení anémie mikroskopické vyšetření krevního nátěru. Statistickým vyhodnocením dotazníků od pacientů mohu určit, jaký je vztah mezi závažností anémie a klinickými obtížemi pacienta. Díky informacím z dotazníků pak mohu identifikovat faktory, které tento vztah významně ovlivňují.
Life quality observation in people with anaemia
Keywords: Anémie; erytrocyty; krevní obraz; krevní transfúze; kvalita života; Anemia; blood count; blood transfusion; erythrocytes; quality of life