Podpora rozvoje venkova prostřednictvím fondu EAFRD v regionu Strakonice - Krejčová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem této práce je popsání a zhodnocení současné situace regionu Strakonice z hlediska čerpání finančních prostředků z Programu rozvoje venkova a navržení nových řešení, která povedou k efektivnímu rozvoji sledovaného území. Diplomová práce obsahuje literární přehled týkající se dané problematiky a charakteristiku regionu Strakonice. Na základě těchto skutečností byla provedena SWOT analýza regionu. Stěžejní částí práce je analýza finančních prostředků čerpaných z Programu rozvoje venkova v dané oblasti, tato analýza se týká osy III a IV z tohoto Programu.
The support of rural development through the EAFRD fund in the region of Strakonice
Keywords: Program rozvoje venkova; EZFRV; rozvoj venkova; dotace z Evropské unie; Rural Development Programme; EAFRD; rural development; subsidies from the European Union