Potencionál využití planých, primitivních a kulturních druhů rodu Solanum ve šlechtění bramboru - Pospíchalová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na současný stav a možnosti využití planých, primitivních a kulturních druhů rodu Solanum ve šlechtitelských programech kulturního bramboru (Solanum tuberosum L.). Součástí práce je historie domestikace bramboru, informace týkající se jeho biologie, morfologie a fyziologie. Práce je dále zaměřena na odrůdy a šlechtění bramboru. Nejvýznamnější částí práce je zhodnocení potenciálu současného a budoucího využití planých, primitivních a kulturních druhů rodu Solanum ve šlechtitelských programech kulturního bramboru (Solanum tuberosum L.).
Potential of wild, primitive and cultivated potato species in potato breeding programs
Keywords: brambory; plané; primitivní; kulturní druhy bramboru; potato; wild; primitive and cultural species the genus Solanum