Přípravné práce pro projektování komplexních pozemkových úprav - Mauerová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu pozemkových úprav. V literární rešerši je definováno, co jsou to pozemkové úpravy a popsán jejich vývoj. V této kapitole je věnováno dále cílům pozemkových úprav a jejich formám. Metodická část je provedena v souladu s metodikou o provádění pozemkových úprav. V této části jsou uvedeny způsoby, jak bude provedena praktická část bakalářské práce. V metodice je také popsán krajinný ráz, členitost reliéfu a zemědělský půdní fond ve vybrané zájmové lokalitě, kterou je vesnice Branišovice nacházející se v Jihočeském kraji. K napsání praktické práce je potřeba provést terénní průzkum zájmové lokality Branišovice. Při průzkumu byly získané informace o aktuálním stavu území týkají se charakteristiky přírodních podmínek, hospodářského využití krajiny, plánu společného zařízení, krajiny a přírody. Všechny sebraná data mohou sloužit jako podklad pro provedení komplexních pozemkových úprav.
Preparation work for complex land consolidation projects
Keywords: pozemková úprava; hospodářské využití krajiny; dopravní systém; katastrální území; průzkumové práce; land treatment; economic use of landspace; transport system; cadastral area; exploration works