Analýza a interpretace vlastního výtvarného projevu ve vztahu k výtvarnému umění 20. století - Strnad, Milan (Jihočeská univerzita, 2007)
Vlastní výtvarnou produkci vzniklou v průběhu studia podrobím interpretaci ze zorného úhlu klasické psychoanalytické teorie i z hlediska arteterapeutické metody vyučované v Ateliéru arteterapie. V použitých výtvarných prostředcích a strukturách chci hledat především paralely zejména s výtvarným uměním 20. století se zaměřením na expresionismus, případně surrealismus a další avantgardní směry první poloviny století. Závěrem se chci zaměřit na analýzu rodinných vztahů a dalších osobnostních a sociálních předpokladů zkoumaných artefaktů.
An analysis and interpretation of the authors work in its relationship to 20th-century art
Keywords: expresionismus; avantgardní směry; rodinné vztahy; interpretace; vlastní; analýza