Některé aspekty kvality života v kontextu volného času a životního stylu - Jarošová, Erika (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou kvlaity života, jejíž nedílnou součástí je subjektivní pohoda v kontextu volného času jako důležitého prostoru, umožňujícího zvyšovat kvalitu života jedince a tím celé společnosti. Důležitým faktorem, který ovlivňuje kvlaitu života i využívání volného času, je životní styl. Hodnoty, které jedinec uznává, ovlivňují jeho životní styl a pohled na oblast volného času i způsob jeho využívání. Také jsou zde uvedeny výsledky některých výzkumů. které byly zaměřeny na oblast hodntové orientace, životní spokojenosti a na volný čas.
Some Aspect of Life Guality in Connection with Leisure Time and Life Style
Keywords: kvalita života; subjektivní pohoda; determinanty osobní pohody; volný čas; funkce volného času; životní styl; dělení životního stylu; hodnoty; smysl života; quality of life; subjective well-being; determinants of subjective well-being; leasure time; function of leasure time; life style; dividing of life style; values; sence of life