Sociální fóbie a jejich dopad na dospívající jedince - Bencová, Sára (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na sociální fobii a její působení na středoškolské studenty ve školních lavicích. Zároveň pozoruje roli pedagoga a jeho práci s dětmi trpícími sociální fobií. V teoretické části jsem se zabývala hlavními pojmy a termíny spojenými s tématem sociální fobie. Řešila jsem prostředí školy, rodiny nebo prostředky, které napomáhají k léčbě fobie. V praktické části jsem udělala celkem šest rozhovorů, tři se studenty a tři s učiteli. U výzkumu se studenty jsem využila modelu polostrukturované rozhovoru za použití alternativních metod.
Social phobias impact on adolescents
Keywords: Sociální fobie; fobie; úzkost; škola; student; učitel; Social anxiety disorder; phobia; anxiety; school; student; teacher