Financování vybrané neziskové organiazce - Filipová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Důležitým typem organizací zakládaných k zajišťování činností ve veřejném zájmu jsou příspěvkové organizace krajů,které by nemohly hospodařit bez hlavního zdroje financování poskytnutého od jejich zřizovatele. Právě na tento typ neziskové organizace jsem se zaměřila ve své diplomové práci. Hodnotila jsem financování příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Jihočeského kraje. Podrobně jsem se zabývala analýzou příjmů organizace, jakým způsobem byly využity a zda je organizace vynaložila na svoji hlavní činnost.
The financing of the non-profit-making organization
Keywords: Příspěvková organizace; neziskový; finanční zdroje; neinvestiční příspěvky; Organization supported by state finance; non-profit; financial resources; non-investment contributions