Carbon dioxide transport within the leaf mesophyll: physico-chemical and biological aspects - Vrábl, Daniel (Jihočeská univerzita, 2013)
Průduchová a mezofylová vodivost pro transport oxidu uhličitého jsou dvě klíčové komponenty difúzních limitací fotosytnézy, které omezují tok CO2 z povrchu listu až do míst karboxylace. Tato dizertační práce shrnuje výsledky z oblasti podstaty mezofylové vodivosti pro transport CO2, její samostatné regulace a regulace ve vztahu k průduchové vodivosti.
Carbon dioxide transport within the leaf mesophyll: physico-chemical and biological aspects
Keywords: carbon dioxide; photosynthesis; diffusional limitations; mesophyll conductance; stomatal conductance; water use efficiency