Návrh řízení solenoidového ventilu pomocí integrovaného zdroje proudu napájeného z palubní sítě letounu - Šenigl, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá vypracováním konstrukčního návrhu zdroje konstantního proudu pro solenoidový ventil napájený a řízený přímo z palubní sítě letounu. Dále experimentálním ověřením základních vlastností prototypu a jeho optimalizací. Poté bylo provedeno testování prototypu z pohledu působení vnějších vlivů na základě zkoušek odpovídajících normě RTCA DO-160g. Klíčovými parametry, které byly optimalizovány při návrhu zařízení byly: Teplotní stabilita, proudová stabilita, modulárnost a miniaturizace.
Solenoid valve controlled by an integrated current source powered from the aircraft's on-board network
Keywords: zdroj proudu; ovládání solenoidového ventilu; spínané zdroje; current source; solenoid valve control; switched sources