Produkční schopnost a kvalita siláţní kukuřice, volba vhodných siláţních hybridů - Smažík, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem předkládané práce bylo vybrat pro sledovanou oblast vhodné hybridy kukuřice (Zea mays L.) pro siláţní účely z širšího souboru hybridních genotypů. K hodnocení byl porost zaloţen jako poloprovozní pokus. Z tohoto souboru bylo následně vybráno 14 genotypů, které by nejvíce vyhovovaly poţadavkům praxe. V průběhu vegetace byla sledována tvorba jednotlivých kvantitativních ukazatelů poţadovaných u siláţních hybridů kukuřice. Před sklizní byl proveden odběr rostlin pro individuální rozbory vybraných kvantitativních ukazatelů a současně pro zpracování na siláţní hmotu v laboratorních podmínkách k zhodnocení vybraných kvalitativních ukazatelů. Při sklizni byl stanoven celkový výnos zelené a suché hmoty, obsah sušiny a podíl palic na rostlině
Production capacity and quality of silage corn silage hybrid selection of appropriate
Keywords: kukuřice; siláţ; produkční schopnostkukuřice; siláţ; produkční schopnost; corn; silage; production capacity