Výuka angličtiny pro lidi s psychickými poruchami - Einramhofová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Moje diplomová práce se věnuje výuce anglického jazyka pro lidi s duševním onemocněním. V teoretické části se věnuji popisu termínů jako handicap, integrace a inkluze. Dále zde popisuji projekt VIVACE a centrum Domino. Věnuji se i jednotlivým diagnózám klientů Domina. V dalších kapitolách teoretické části se věnuji vhodným didaktickým metodám a zásadám ve vzdělávání handicapovaných a popisuji motivaci k učení. V praktické části popisuji detailně hodiny angličtiny s vařením, které proběhly v centru Domino, a hodnotím jejich průběh. Cílem je popsat vhodné didaktické metody a zásady pro výuku cizího jazyka u handicapovaných lidí.
Teaching English to mentally ill people
Keywords: výuka angličtiny; handicap; duševní poruchy; teaching English; handicap; mental diseases