Ekonomika a fungování vybraného maloobchodního řetězce - Kalusová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem bakalářské práce Ekonomika a fungování vybraného maloobchodního řetězce je zkoumání a analyzování prostředí, ve kterém maloobchodní řetězec působí, a zhodnocení finanční situace podniku. Zároveň se vybraný maloobchodní řetězec porovná s vybranou odvětvovou konkurencí. První část práce zahrnuje teoretický základ dané problematiky, především vymezení základních pojmů z obchodu a maloobchodu. V druhé části jsou pak získané teoretické poznatky aplikovány v rámci situační analýzy na společnost Tesco plc.
Economy system and operation of a selected retail chain
Keywords: Obchod; maloobchod; konkurence; situační analýza; SWOT analýza; Porterův model; finanční analýza; BCG matice; Trade; retail; competition; situational analysis; SWOT analysis; Porter ´s model; financial analysis; BCG matrix.