Potenciál Guerilla marketingu - Havlíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá potenciálem guerilla marketingu a jeho oblíbeností. Práce zkoumá zejména trendy a oblíbenost marketingu. Cílem této práce je navrhnout guerilla marketingovou kampaň pro vybranou společnost, a to na základě kvantitativního výzkumu (dotazníkového šetření mezi marketingovými specialisty) a kvalitativního výzkumu (řízený rozhovor a focus group se zaměstnanci vybrané organizace). Literární rešerše popisuje teoretický základ guerilla marketingu, kde se za průkopníka považuje zejména Jay Conrad Levinson. Hovoří se zde také o trendech v digitálním marketingu, o emocích v marketingu, o krizové komunikaci s médii a o české legislativě v oblasti reklamy. Výsledky práce ukázaly, že guerilla marketing je mezi marketingovými specialisty populární, ale není příliš využíván. Ale potenciál ovšem ukazuje. Mezi zaměstnanci vybrané společnosti byl také projeven zájem o tento typ marketingu. Zájem vyjádřili také z vedení společnosti, kde by přijali promyšlenou a zajímavou kampaň. V závěru práce byla navržena kampaň pro vybranou společnost s prvky guerilla marketingu, a to formou ambientních médií a virálních videí.
The potential of Guerilla marketing
Keywords: ambient marketing; ambush marketing; buzz marketing; krizová komunikace; digitální marketing; emoce v marketingu; focus group; guerilla marketing; guerilla marketingová kampaň; guerilla pricing; Jay Conrad Levinson; mosquito marketing; street marketing; řízený rozhovor; dotazníkové šetření; trendscouting; undercover marketing; viral marketing; ambient marketing; ambush marketing; buzz marketing; crisis communication; digital marketing; emotions in marketing; focus group; guerilla marketing; guerilla marketing campaign; guerilla pricing; Jay Conrad Levinson; mosquito marketing; street marketing; structured interview; survey; trendscouting; undercover marketing; viral marketing