Změna chování předškolního dítěte v závislosti na změně prostředí - Kahudová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je upozornit na odlišné chování dětí se zvláštními projevy chování při změně prostředí. V teoretické části je charakterizována škola v přírodě od jejího vzniku po současnost a její edukační program. V další části jsou vymezeny různé druhy prostředí a výchovy a jejich vliv na chování a adaptaci dítěte. Jsou zde také definovány jednotlivé faktory, jež ovlivňují chování dítěte a konkrétní druhy problémového chování. Praktická část se zabývá výzkumným šetřením, jež bylo zaměřené na zjištění rozdílů v chování dětí v jejich domovské mateřské škole a při pobytu ve škole v přírodě. Výsledky poukazují na pozitivní vliv školy v přírodě na chování dětí.
The Behavior Change of the Preschool Child Depending on The Environment Change
Keywords: škola v přírodě; prostředí; výchova; problémové chování; introvert; extrovert; hyperaktivita; an open-air school; environment; education; problem behaviour; introvert; extrovert; hyperactivity