Dostupnost fosforu v půdách povodí acidifikovaných šumavských jezer - Čislaková, Patricie (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je zaměřena na zjištění dostupnosti fosforu v půdách povodí acidifikovaných šumavských jezer prostřednictvím extrakční metody Mehlich III. Porovnává výsledky ze vzorků půd, odebraných v roce 2010 z povodí Čertova a Plešného jezera a vyhodnocuje vhodnost této extrakční metody pro stanovení dostupnosti fosforu v tamních půdách.
Availability of phosphorus in soils basin acidified lakes in the Šumava
Keywords: Fosfor; Mehlich III.; extrakce; formy fosforu; Phosphorus; Mehlich III; extraction; forms of phosphorus