Hodnocení vlivu na životní prostředí - případová studie. Vliv revitalizace potoka na vývoj rybí sukcese. - Černý, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2007)
V mé bakalářské práci jsem shrnul současné poznatky o revitalizacích vodních toků, o historii a důvodech, jež jim předcházely. Zároveň jsou zde vypsány ekologické faktory, jež jsou důležité pro zdárný vývoj vodních živočichů a to především ryb. Má práce rovněž porovnává dostupné výsledky z kontrolních odlovů ryb a výsledky průzkumu makrozoobentosu ze třech horských potoků Horského, Bukového a revitalizovaného Mlýnského.
ENVIRONMENTAL IMPACT ASSESMET - CASE STUDY. INFLUENCE OF STREAM REVITALIZATION ON DEVELOPMENT OF FISHING SUCCESION
Keywords: revitalizace; ichtyofauna; ichtyomasa; biomasa; pstruh potoční (Salmo salar); vranka obecná (Cottus gobio); makrozoobentos; revitalisation; ichtyofaun; ichtyomass; biomass; brown trout (Salmo salar); freshwater sculpin (Cottus gobio); macrozoobentos