Výuka základů vektorové grafiky na základní škole, práce s grafickými objekty - Pemlová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce je vytvořit ucelený soubor příkladů pro výuku základů vektorové grafiky na druhém stupni základní školy, zejména práce s grafickými objekty a ověření příkladů v praxi. Jednotlivé příklady jsou zpracovány do výukových listů pro žáky a metodických listů pro učitele. Součástí diplomové práce je CD se zdrojovými soubory pro jednotlivé příklady a dalšími užitečnými materiály.
Vector graphics education for primary school, working with graphic objects
Keywords: počítačová grafika; vektorová grafika; postup výuky; objekty; práce s objekty; computer graphics; vector graphics; methods of training; objects; working with objects