Investiční aktivita a produktivita kapitálu u malých a středních podniků - Hadačová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá investiční činností a produktivitou kapitálu u jednotlivých skupin podniků. Hlavním cílem této diplomové práce je posouzení vztahu mezi investiční činností a produktivitou kapitálu v odvětví potravi-nářské výroby. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definováním základních pojmů a souvislostí v oblasti investiční aktivity a produktivity. Praktická část práce je zpracována na základě dat z databáze Albertina, která byla setříděna dle velikostních kategorií podniků. Sledovaným odvětvím je potravinářská výroba. U skupin podniků byl analyzován vývoj a struktura dlouhodobého majetku, produktivita kapitálu a vybavenost práce kapitálem. Poslední úsek praktické části zahrnuje propojení předcházejících hodnot investic a produktivity kapitálu. Tento vztah je analyzován pomocí regresní analýzy v softwaru Statistica.
Investment activity and capital productivity in small and medium en-terprises
Keywords: Investice; produktivita; podniky; potravinářství; Investment; productivity; enterprises; food industry