Demografický vývoj a trh práce ve vybraném území - Peřinová, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat demografický vývoj a trh práce v Jihočeském kraji podle jednotlivých okresů. Tato bakalářská práce zkoumá, jaký vliv mají jednotlivé demografické změny na strukturu trhu práce. Bakalářská práce obsahuje celkový počet obyvatel Jihočeského kraje a demografické ukazatele jakými je plodnost, úmrtnost a migrace, které mají také vliv na velikost a strukturu dané populace. Ukazatele jsou členěny podle jednotlivých okresů. Tato práce také poukazuje na vývoj stárnutí populace a s tím související stále se zvyšující věk odchodu do důchodu. Trh práce je analyzován pomocí míry nezaměstnanosti, rozdělené podle pohlaví. Výsledky této bakalářské práce nezkoumají pouze to, jak demografické změny ovlivňují trh práce, ale také to, jaké příležitosti mají na trhu práce lidé v předdůchodovém věku.
Demographics and Labour Market in the Region
Keywords: demografický vývoj; demografické změny; populace; demografické ukazatele; trh práce; míra nezaměstnanosti; demographical development; demographic changes; population; demographical indicators; the labour market; unemployment rate