Evidence pracovních cest a účtování cestovních náhrad ve zvolené účetní jednotce - Knězová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářské práce se věnuje pracovním cestám a cestovním náhradám. Hlavním cílem této bakalářské práce je najít problémy, které se týkají pracovních cest a účtování cestovních náhrad. Hlavním zdrojem pro vypracování bakalářské práce byly dokumenty poskytnuté společností SOLODOOR, a. s. a literatura obsahující tuto problematiku. Cestovní náhrady ve firmě SOLODOOR, a. s. jsou upraveny Příkazem generálního ředitele. Tento příkaz je každoročně aktualizován. Teoretická část je zaměřená na základní pojmy. V dalším kapitole jsou popsány jednotlivé druhy cestovních náhrad, jejich zaúčtování a daňové problémy. Praktická část obsahuje evidenci pracovních cest a účtování cestovních náhrad ve společnosti SOLODOOR, a. s. V této části jsou zmíněny i praktické příklady. V poslední části bakalářské práce lze najít návrhy zlepšení problémů, které jsou uvedené v teoretické části.
The records of business trips and accounting for travel expenses compensations in the selected accounting unit
Keywords: pracovní cesty; cestovní náhrady; evidence pracovních cest; účtování cestovních náhrad; business trip; travel expenses; record of business trip; accounting of travel expenses