Pedagogické aspekty výuky čtení v 1. ročníku ZŠ - Vobejdová, Vanda (Jihočeská univerzita, 2013)
Základem práce Pedagogické aspekty výuky čtení v 1. ročníku ZŠ je orientace v současné odborné literatuře, současných učebnicích i metodických příručkách, na jejichž základě byl zachycen současný stav výuky čtení v 1. ročnících ZŠ, čtení metodou analyticko-syntetickou a genetickou. Diplomová práce obsahuje část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části byla analyzována problematika počátečního čtení. Na základě průzkumu čtenářských dovedností žáků byla provedena analýza současných užívaných metod a zhodnocen její přínos. Výzkumná část práce se zaměřuje na zpracování dotazníkového šetření z hlediska praktického využití. V závěru práce jsou naznačeny možnosti dalšího zdokonalování čtenářské úrovně žáka.
Pedagogical aspects of teaching in the first form of primary school