Vliv agrotechnických a výživářských opatření na biologickou aktivitu půdy - Kincl, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je literární rešerší, zkoumající vliv agrotechnických a výživářských opatření na biologickou aktivitu půdy. Bakalářská práce je systematicky rozčleněna do několika kapitol. Na začátku práce jsou zahrnuté důležité termíny ohledně půdní organické hmoty a edafonu. Další část bakalářské práce se již zabývá studiem vlivu hnojení a vápnění na biologickou aktivitu půdy. Dále jsou zde uvedeny studie ohledně vlivu agrotechnických opatření a vliv aplikace pesticidů. V práci jsou také uvedeny metody zkoumající biologickou aktivitu půdy.
Effect of agronomic and nutritional measures on soil biological activity
Keywords: Biologická aktivita půdy; půdní organická hmota; mikrobiální biomasa; mikrobiální společenstva; edafon; hnojení; agrotechnika; Biological activity of soil; soil organic matter; microbial biomass; microbial community; edaphon; fertilizing; agrotechnics