Geolokační hry jako možnost rozvoje cestovního ruchu ve vybrané lokalitě - Vošahlíková, Helena (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této diplomové práce je na základě analýzy současného stavu cestovního ruchu v regionu navrhnout nejvhodnější řešení pro zvýšení návštěvnosti a oblíbenosti vybrané lokality pomocí gamifikace. S ohledem na současnou oblibu moderních technologií se autorka rozhodla využít stále oblíbenější mobilní technologie v propojení s GPS. Základem pro praktickou část byla literární rešerše, která se zabývá vysvětlením marketingových termínů, které byly následně použity v práci a jejich využití ve vybraném projektu. Součástí teoretické části práce je také vysvětlení pojmu gamifikace, její druhy a její další využití jako možnost rozvoje cestovního ruchu v méně oblíbených lokalitách.
Geolocation games as an opportunity for tourism development in selected locality
Keywords: Gamifikace; destinace; cestovní ruch; projekt; rozvoj; GPS; Gamification; destination; tourism; project; development; GPS