Kunderova teorie umění - Černošková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá texty Milana Kundery, především jeho esejistikou. Cílem práce je najít klíčová témata v jeho teoretických úvahách a zhodnotit, zda směřují k souvislé teorii umění. Hlavními tématy jsou obecné úvahy o umění, román, lyrika, hudba, kritiky a "existenciály", které práce komplexně rozebírá a hodnotí koherenci jednotlivých témat.
Kundera's Theory of Art
Keywords: Teorie umění; román; hudba; lyrika; Kundera; Theory of art; Novel; Music; Lyric poetry; Kundera