Jižní Afrika - učební text pro 2. stupeň ZŠ a nižší ročníky víceletých gymnázií - Pečená, Blanka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce je návrh učebního textu o regionu "Jižní Afrika" pro 2. stupeň základních škol a nižší ročníky víceletých gymnázií. Učební text vychází z platných vzdělávacích dokumentů a z didaktického hodnocení aktuálních učebnic a pracovních sešitů určených pro tyto typy škol, včetně jedné německé učebnice. Učební text doprovází i návrh pracovního sešitu, který by učební text doplňoval. Diplomová práce zahrnuje také metodiku didaktické analýzy učebnic a metodiku tvorby učebního textu.
Southern Africa - didactic text for second level of the Primary Schools and lower classes of the long-term Grammar Schools
Keywords: učební text; pracovní sešit; didaktická analýza učebnic a pracovních sešitů; didactic text; exercise book; didactic analysis of textbooks and exercises books