Měření produktivity práce ve výrobním podniku - Kumbár, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce uvádí typy produktivity a možnosti rozvoje ve výrobním závodě jako jeden ze základních faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost podniku a jeho uplatnění na trhu. Nejprve se bakalářská práce zabývá všemi teoretickými znalostmi potřebnými pro kompletní analýzu produktivity, protože cílem této práce je zhodnotit produktivitu práce v konkrétním výrobním závodě. Následně je záměrem doporučit řešení, které je pro podnik nejvýhodnější a zároveň použitelné. Práce je zaměřena na poukázání všech nedostatků, které musí být odstraněny nebo sníženy v závislosti na možnostech podniku. Dále je navrženo řešení pro odstranění těchto nedostatků a zvýšení nejen produktivity práce, ale i produktivitu celé společnosti. V závěru se získané poznatky aplikují ve výrobním procesu podniku.
Work Productivity Measurement in a Manufacturing Plant
Keywords: Efektivita; produktivita práce; podnik; výroba; Efficiency; manufacturing; enterprise; labour productivity