Metodika prevence návykových látek na střední škole - Virágová, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá metodikou prevence návykových látek na střední škole. Cílem této práce je získat informace o preventivním programu na konkrétní střední škole, jakým způsobem jim tento program funguje a co pro to dělají, aby byl úspěšný a funkční. Práce je zpracovaná do dvou ucelených částí. V teoretické části naleznete klasifikaci a druhy návykových látek, problematiku závislosti, charakteristiku osobnosti žáka střední školy, vymezení pojmu a problematiky prevence. Východiskem pro tuto práci bylo studium literatury, internetových stránek a jiných materiálů zabývajících se drogovou problematikou. Praktická část bakalářské práce se zabývá metodikou prevence návykových látek na konkrétní střední škole. Jedná se o rozhovor s metodičkou prevence o preventivním programu odehrávající se na škole, na které působí. V závěru naleznete vyhodnocení daného rozhovoru.
Prevention methodology of addictive substances at secondary school
Keywords: návykové látky; drogy; závislost; metodika prevence; prevence; střední škola; dospívání; rizikové chování; addictive substances; drugs; addiction; methodology of prevention; prevention; secondary school; growing up; risky behaviour