Kalkulace v obchodní činnosti - Hornová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zaměřuje na kalkulace v obchodní činnosti. Teoretická část se věnuje legislativě upravující účetnictví, základním pojmům týkajících se manažerského účetnictví a samozřejmě byla věnována pozornost samotným kalkulacím, včetně jejich několika druhů. V praktické části jsou informace o společnosti Abaso, s.r.o. Jsou zde navrženy možné kalkulace na vybrané výrobky a závěr práce je věnován diskuzi a možným návrhům pro společnost.
Costing and pricing in the business
Keywords: Manažerské účetnictví; náklady; kalkulace; kalkulační systém; Management accounting; Costs; Calculation; Costing system