Výtvarný projev dětí na počátku školní docházky - Rodová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce pojednává o výtvarném projevu dětí předškolních a dětí raného školního věku. V teoretické části je rozebrán psychický a výtvarný vývoj dětí, diagnostické metody zkoumající kresbu, symbolika kreseb i řeč barev v dětském výtvarném projevu. Praktická část přináší rozbor dětských výtvarných děl po stránce formální i obsahové a následné porovnání těchto děl v závislosti na věku a pohlaví dítěte.
Graphic Activities of Children at the Beginning of Their School Attendance
Keywords: kresba; výtvarný projev; barva; diagnostická metoda; předškolní dítě; dítě raného školního věku; drawing; creative expression; colour; diagnosic method; pre-school children; early school-age children