Srovnání různých typů financování v ČR - Jirkovská, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je analyzovat podmínky poskytnuté různými finančními institucemi pro různé formy financování a vybrat optimální variantu financování pořízení automobilu pro klienta, která bude odpovídat jeho požadavkům. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku forem financování, zejména financování pomocí úvěru, leasingu, faktoringu a forfaitingu a na podmínky zajištění úvěrů. V praktické části práce jsou popsány jednotlivé produkty bank a leasingových společností, vytvořeny kalkulace a z nich vybrán nejvýhodnější produkt.
Comparison of different types of funding in the Czech Republic
Keywords: Pořízení automobilu; druhy financování; úvěr; finanční leasing; Automobile purchase; forms of financing; loans; financial leasing